Ako na polievku z pečenej zeleniny
Na 1,5 – 2 l polievky potrebujem:
- 400 g batátov
- 300 g hokkaido
- 200 g mäsitých paradajok
- 50 g mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- koreniny – Nesoldík, Veggie korenie, soľ
- olej / maslo
Zeleninu očistím a nakrájam na krúžky či pásiky nie hrubšie ako 0,5 cm. Paradajky narežem na mesiačiky. Cibuľu len prekrojím napoly a strúčiky cesnaku môžu ostať aj celé.
Zeleninu okorením Nesoldíkom a Veggie korením, pokvapkám olejom a premiešam. Veľký plech na pečenie vysteliem papierom a zeleninu rovnomerne naukladám, aby sa čo najmenej prekrývala.

Pečiem pri 200 stupňoch 35 – 40 minút.

Upečenú zeleninu po častiach mixujem aj s trochou vody. Hlavne keď nie je mixér výkonný, ľahšie zmes rozmixuje.
Do rozmixovanej zeleniny pridám plátok masla, osolím ju a dolejem vodu do požadovanej hustoty. Premiešam a privediem do varu.
Podávam s jogurtom či petržlenovou vňaťou.
TIPY:
- Zeleninu možno použiť akúkoľvek podľa vlastnej chuti, napr. maslovú tekvicu, cuketu, zemiaky, papriku.
- Pri krájaní sa držím pravidla: ktorá zelenina sa pečie najdlhšie, tú nakrájam tenšie.
Komentáre
0 komentárov k “Polievka z pečenej zeleniny”Pridajte vlastný →