Polievka z pečenej zeleniny

Ako na polievku z pečenej zeleniny

Na 1,5 – 2 l polievky potrebujem:

  • 400 g batátov
  • 300 g hokkaido
  • 200 g mäsitých paradajok
  • 50 g mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • koreniny – Nesoldík, Veggie korenie, soľ
  • olej / maslo

Zeleninu očistím a nakrájam na krúžky či pásiky nie hrubšie ako 0,5 cm. Paradajky narežem na mesiačiky. Cibuľu len prekrojím napoly a strúčiky cesnaku môžu ostať aj celé.

Zeleninu okorením Nesoldíkom a Veggie korením, pokvapkám olejom a premiešam. Veľký plech na pečenie vysteliem papierom a zeleninu rovnomerne naukladám, aby sa čo najmenej prekrývala.

Pečiem pri 200 stupňoch 35 – 40 minút.

Upečenú zeleninu po častiach mixujem aj s trochou vody. Hlavne keď nie je mixér výkonný, ľahšie zmes rozmixuje.

Do rozmixovanej zeleniny pridám plátok masla, osolím ju a dolejem vodu do požadovanej hustoty. Premiešam a privediem do varu.

Podávam s jogurtom či petržlenovou vňaťou.

TIPY:

  • Zeleninu možno použiť akúkoľvek podľa vlastnej chuti, napr. maslovú tekvicu, cuketu, zemiaky, papriku.
  • Pri krájaní sa držím pravidla: ktorá zelenina sa pečie najdlhšie, tú nakrájam tenšie.

Komentáre

0 komentárov k “Polievka z pečenej zeleninyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *