Ako na plnenú papriku
Potrebujem:
- 500 g mletého mäsa (aké uprednostňujete)
- 150 g basmati ryže
- 1 vajíčko (možno vynechať)
- 5 – 6 kusov bielej papriky
- 1 menšia cibuľa
- 1 fľaštička šúpaných paradajok
- 1 paradajková passata
- 1 – 1,5 l vody
- olej / maslo
- koreniny – soľ, mleté čierne korenie, Nesoldík, majoránka, bazalka, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie
Ryžu prepláchnem a povarím 5 minút. Následne ju scedím a nechám vychladiť.
V mise zmiešam vychladenú ryžu, mleté mäso a vajíčko. Zmes ochutím soľou, mletým čiernym korením a rukou poriadne premiesim.
Umytú papriku zrežem zvrchu a vydlabem. Plním ju zmesou. Ak má paprika nerovnomerný tvar a horšie sa plní, pomôžem si vareškou a zmes opatrne zatláčam do papriky. Zo zvyšnej zmesi urobím guľky.
Vo väčšom hrnci orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji, pridám šúpané paradajky, vodu, passatu a privediem do varu. Ochutím Nesoldíkom, majoránkou, bazalkou, bobkovým listom, čiernym a novým korením.
Keď omáčka vrie, opatrne po jednom naukladám plnenú papriku a guľky. Omáčka musí celý čas vrieť. Hrniec prikryjem a plnenú papriku dusím približne 60 minút. Priebežne počas dusenia papriku a guľky opatrne pootáčam.
Papriku a guľky povyberám. Do omáčky pridám 1 – 2 plátky masla, osolím a rozmixujem ju.
Podávam s domácim knedlíkom alebo varenými zemiakmi.
TIPY:
- Basmati ryžu možno nahradiť aj inou ryžou. Takú guľatozrnú je potrebné povariť trochu dlhšie.
- Šúpané paradajky možno vynechať. V takom prípade by som pridala viac passaty.
- Do omáčky pridám najprv menej vody (1 liter). Po rozmixovaní omáčky dolejem ďalšiu podľa potreby.
- Ak vám nevadia kúsky šúpaných paradajok, nemusíte omáčku na konci mixovať.
0 komentárov k “Plnená paprika alebo guľky v paradajkovej omáčke”Pridajte vlastný →