Ako na makovo-citrónové koláčiky
Potrebujem:
- 240 g hladkej špaldovej múky
- 35 g celého nepomletého maku
- 50 g práškového cukru
- 160 g chladného masla
- 2 žĺtky
- kôra z pol citróna
- 1 čl citrónovej šťavy
Do misy preosejem múku a práškový cukor. Pridám mak, kôru z citróna a citrónovú šťavu, žĺtky kúsky masla. Cesto miesim rukou pokiaľ vymiesim hladké cesto.
Cesto zabalím do potravinárskej fólie alebo mikroténového vrecka a nechám v chladničke odležať 24 hodín.
Odležané cesto vyvaľkám na 3-4 mm a vykrajujem rôzne tvary. Koláčiky ukladám na plech vystlaný papierom a pečiem pri 180 stupňoch približne 10 minút. Dĺžka pečenia záleží od rúry, koláčiky musia ostať svetlunké. Vychladené koláčiky lepím džemom.
TIPY:
- Prečítajte si článok s mojimi radami pri práci s (nielen) lineckým cestom https://www.ankapavluv.sk/tipy-a-triky-nielen-s-lineckym-cestom/
Komentáre
0 komentárov k “Makovo-citrónové koláčiky”Pridajte vlastný →