Batátová lokša

Vyskúšajte túto batátovú lokšu ako alternatívu ku klasickej zemiakovej lokši. Chuťovo sa hodí tak k mäsu ako aj strukovinovým polievkam či prívarkom.

Ako na batátovú lokšu

Na približne 15 kúskov potrebujem:

  • 500 g batátov
  • 200 g polohrubej špaldovej múky
  • 1 menšia čl soli

Batáty narežem na kúsky a naparím do mäkka. Naparené batáty preložím do misky, popučím na kašu a nechám úplne vychladnúť. Vychladenú kašu osolím, postupne pridávam múku a ručne miesim cesto. Batátové cesto je lepivejšie ako klasické zemiakové cesto, preto je potrebné viac múčiť pri vaľkaní.

Cesto rozdelím na guličky a z každej guličky vyvaľkám lokšu.

Lokše opekám nasucho na panvici z každej strany. Každú lokšu po upečení potriem rozpusteným maslom a trochu osolím.

TIPY:

  • Ja osobne batáty radšej naparím ako varím. Varené sú vodnatejšie a potom je potrebné použiť viac múky.
  • Aj keď je cesto lepivejšie, netreba to s múkou preháňať. Lokše by tak mohli byť po upečení príliš tvrdé.
  • Ak vám nejaká lokša zostane, pripravte si trhanú lokšu s makom.
Komentáre

0 komentárov k “Batátová lokšaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *