Ako na zapečené kuracie prsia
Na 3 – 4 porcie potrebujem:
- 4 kúsky kuracích pŕs
- 1 plechovka šampiňónov (290 g / 314 ml)
- 50 g šunky
- 1 menšia cibuľa
- 125 g syra na strúhanie
- 1 kyslá smotana (200 g)
- olej
- koreniny – soľ, mleté čierne korenie, Nesoldík
Kuracie prsia prerežem pozdĺž a vyklepem na tenko. Každý kúsok osolím a okorením mletým čiernym korením.
Na panvici rozohrejem olej a mäso z každej strany prudko opečiem. Takto opečené poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cibuľu nasekám nadrobno, šampiňóny a šunku nakrájam na kúsky. Zo šampiňónov si nechám bokom trochu šťavy.
V tej istej panvici, v ktorej sa pieklo mäso, orestujem cibuľu. Pridám šampiňóny, chvíľu restujem, ochutím Nesoldíkom a podlejem trochou šťavy. Po chvíli ešte primiešam šunku.
Takto pripravenú zmes naukladám na mäso a pečiem pri 200 stupňoch 15 minút.
Medzitým nahrubo nastrúham syr a vymiešam s kyslou smotanou. Mäso vyberiem z rúry, rovnomerne naložím zmes syra a smotany a zapečiem ešte 15 – 20 minút do zlatista.
0 komentárov k “Zapečené kuracie prsia so šampiňónmi”Pridajte vlastný →