Cuketové cestíčko som vybrala ako zdravšiu alternatívu klasických rezňov v trojobale. Rezne nevyprážam a zväčša robievam z kuracieho mäsa, no chutné bude akékoľvek, ktoré obľubujete.
Ako na cuketové cestíčko
Potrebujem:
- 500 g kuracích pŕs (približné množstvo)
- 300 g cukety
- 2 menšie vajíčka
- 2 kopcovité čl hladkej špaldovej múky
- 1 čl strúhanky
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- hladká špaldová múka na obaľovanie
- olej
Kuracie prsia narežem na rezne, vyklepem a osolím.
Cuketu nastrúham najemno a vyžmýkam od prebytočnej šťavy. K cukete primiešam vajíčka, prelisovaný strúčik cesnaku, múku a strúhanku. Vymiešam na hladkú zmes.
Rezne najprv obalím z každej strany v hladkej múke, následne namáčam do cestíčka (prebytočné cestíčko nechám odkvapkať) a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rezne pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch do zlatista.
TIPY:
- Vyskúšajte aj patizón v cuketovom cestíčku. Patizón narežte asi na 1 cm plátky a postupujte ako v recepte vyššie.
Komentáre
0 komentárov k “Rezne v cuketovom cestíčku”Pridajte vlastný →