Rezne v cuketovom cestíčku

Cuketové cestíčko som vybrala ako zdravšiu alternatívu klasických rezňov v trojobale. Rezne nevyprážam a zväčša robievam z kuracieho mäsa, no chutné bude akékoľvek, ktoré obľubujete.

Ako na cuketové cestíčko

Potrebujem:

  • 500 g kuracích pŕs (približné množstvo)
  • 300 g cukety
  • 2 menšie vajíčka
  • 2 kopcovité čl hladkej špaldovej múky
  • 1 čl strúhanky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • hladká špaldová múka na obaľovanie
  • olej

Kuracie prsia narežem na rezne, vyklepem a osolím.

Cuketu nastrúham najemno a vyžmýkam od prebytočnej šťavy. K cukete primiešam vajíčka, prelisovaný strúčik cesnaku, múku a strúhanku. Vymiešam na hladkú zmes.

Rezne najprv obalím z každej strany v hladkej múke, následne namáčam do cestíčka (prebytočné cestíčko nechám odkvapkať) a ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rezne pokvapkám olejom a pečiem pri 200 stupňoch do zlatista.

TIPY:

  • Vyskúšajte aj patizón v cuketovom cestíčku. Patizón narežte asi na 1 cm plátky a postupujte ako v recepte vyššie.

Komentáre

0 komentárov k “Rezne v cuketovom cestíčkuPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *