Milé žienky (a chlapi) v kuchyni,
povedzme si to rovno: Nie je nič lepšie ako rýchlo navarený obed (večera) a pritom zašpinený iba jeden jediný hrniec či panvica, že? Vytiahnete mobil, či zasadnete k počítaču a začínate brázdiť internetom plným sľubných nadpisov: „Recepty z jedného hrnca“, „Recepty z jednej panvice“, „Obed za 20 minút“, „Rýchla večera“ a pod. Plní nadšenia klikáte na jeden recept za druhým, ale ani zďaleka nie sú z jedného hrnca či hotové za 20 minút. Pokiaľ sa samozrejme nejedná o párky, praženicu či zohriatie zvyškov z obeda v mikrovlnke. Alebo máte iné skúsenosti? Rada sa nechám poučiť.
Ja vám nesľubujem, že nezašpiníte viac ako jednu panvicu, lebo však aj tú zeleninu či mäso je potrebné v niečom nachystať. No ponúkam vám výber z mojich receptov, ktoré sú pomerne rýchlo hotové a v kuchyni to nevyzerá ako po výbuchu. Nech sa páči, inšpirujte sa.
Ak nerátam, že v niečom potrebujem prepláchnuť ryžu a nastrúhať tekvicu, pri tomto recepte zašpiníte naozaj minimum riadov. A ak použijete basmati ryžu namiesto guľatozrnej, máte jedlo hotové ešte skôr.

Podobne ako tekvicoto, aj tarhoňoto je rýchlo hotové. Tarhoňu nemusíte variť osobitne v hrnci, stačí pridať k zelenine. Chceme predsa ušetriť čas a špinavé riady.

Predošlé recepty by sa dali zaradiť do kategórie „z jednej panvice“. Tu vám nebudem klamať, tu musíte zašpiniť aj plech na pečenie. Alebo aj nemusíte, keď sa rozhodnete tekvicu len dusiť spolu so pšenom, len tá chuť je už potom iná.

Toto je pre mňa jeden z top receptov, ktorý ušetrí čas a špinavé riady. Jeden hrniec, jedna panvica a zopár drobných riadov.

Pečený losos spolu s pečenými zemiakmi (prípadne tekvicou) na jednom plechu je mňamka a zároveň málo zašpinených riadov. Zemiaky dajte piecť približne 1 hodinu pred rybou.

U nás druhý obľúbený recept po pečenej rybe. Pre mňa osobne prvý obľúbený už len kvôli rýchlej príprave.

Asi najneobľúbenejšie jedlo zo školských jedální, teda aspoň za mojich školských čias. No našla som si k nemu cestu späť, vo vytunenej zdravšej verzii. A keď nevarím cestoviny osobitne, ale šupnem ich do hrnca k zelenine, mám o jeden špinavý riad menej.

Prívarky
Rátate k rýchlym jedlám aj prívarky? Ja by som tie moje aj áno. Nezahusťované, z jedného hrnca, len to mixovanie no. A keď ich zjete len tak s chlebíkom, ani panvicu na volské oči nemusíte špiniť. Medzi najjednoduchšie a najrýchlejšie patria určite zemiakový, tekvicový, kalerábový a prívarok z červenej šošovice.
Sýte polievky
Ak nestíhate variť, či nemáte veľmi chuť do jedla, takou sýtou zeleninovou polievkou nemáte čo pokaziť. Jednak je rýchlo hotová, poriadne zasýti a riadov tie neostane veľa špinavých. Nebojte sa kombinovať zeleninu, hodí sa všetká, ktorú doma nájdete. Inšpirujte sa v kategórii Polievkovo.

Kuracie stehná na koreňovej zelenine
Mäsku to síce dlhšie trvá, ale zato to máte z jedného plechu. No a ešte jednu misku zašpinenú. Celkom sa oplatí, čo myslíte?
Pikantné rezance nielen pre chlapov
Opäť jeden z rýchlych a jednoduchých receptov, ktorý zvládnu aj chlapi (nič v zlom chlapi). Ušetrí čas a zároveň chutí.

Recepty budú pribúdať, tak neváhajte sa nakuknúť častejšie.
0 komentárov k “Recepty z „jednej“ panvice”Pridajte vlastný →