Ako na perníkové sušienky
Potrebujem:
- 120 g hladkej špaldovej múky
- 80 g chladného masla
- 30 g práškového cukru alebo medu
- 1 žĺtok
- 1 menšia čl perníkového korenia
- 50 g kvalitnej horkej čokolády
- plátok cery
Múku a cukor preosejem, pridám žĺtok, maslo, perníkové korenie a vypracujem hladké cesto. Cesto odložím zabalené vo fólii do chladničky na 24 hodín. Najlepšie sa pracuje s chladným.
Vyvaľkám ho na 3-4 mm a vykrajujem rôzne tvary. Sušienky ukladám na plech vystlaný papierom a pečiem pri 180 stupňoch 8-9 minút do zlatista. Z uvedeného množstva výjde 1 plech.

Sušienky nechám vychladiť na plechu. Vo vodnom kúpeli rozpustím čokoládu s cerou a vychladené sušienky namáčam do čokolády prípadne len zdobím.
TIPY:
- Vykrajovačky sú z colari.sk
- Prečítajte si moje tipy ako pracovať s lineckým cestom.
- Cesto je vhodné nielen na vykrajovanie sušienok ale aj na pečiatkové sušienky.
Komentáre
0 komentárov k “Perníkové sušienky”Pridajte vlastný →