Domáca granola

Keby som vedela aká jednoduchá je príprava granoly, tak ju urobím už oveľa skôr. A s domácim jogurtom je to vynikajúca pochúťka na raňajky.

Ako na domácu granolu

Potrebujem:

  • 1 hrnček = 250 ml
  • 2 hrnčeky vločiek (aké obľubujete)
  • 1 hrnček posekaných orechov (lieskové, mandle, vlašské, para orechy….)
  • 1/4 hrnčeka strúhaného kokosu
  • štipka soli
  • 1 čl škorice
  • 1/3 hrnčeka medu
  • 1/4 hrnčeka kokosového oleja

V jednej mise zmiešam sypké suroviny – vločky, orechy, kokos, soľ a škoricu.

Tekuté suroviny prelejem kokosovým olejom (ak je tuhý, roztopte ho) a medom. Celé to premiešam rukou, aby sa suroviny prepojili. Zmes je kvôli medu lepkavejšia, ale to vôbec nevadí. V rúre sa to pekne zapečie.

Veľký plytký plech vysteliem papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozložím po celej ploche. Čím je vrstva tenšia, tým sa skôr granola upečie.

Granolu pečiem pri 140 stupňoch 40 až 45 minút do zlatista. Počas pečenia ju niekoľkorát premiešam, aby sa rovnomerne prepiekla.

Granolu nechám na plechu úplne vychladiť. Skladujem v uzavretej sklenenej nádobe.

TIPY:

  • Hotovú granolu podávam s jogurtom či mliekom. Možno si ju dochutiť podľa seba, či už s kúskami čokolády alebo sušeným / čerstvým ovocím. Samozrejme až po upečení.
  • Med možno nahradiť akýmkoľvek iným tekutým sladidlom.
Komentáre

0 komentárov k “Domáca granolaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *