Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99

Warning: getimagesize(https://www.ankapavluv.sk/wp-content/plugins/custom-ratings/public/images/carrot.png): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99
Cuketové rizoto - Anka Pavluv

Cuketové rizoto

Ako na cuketové rizoto

Na 3 porcie potrebujem:

  • 1 hrnček (250 ml) ryže
  • 400 g cukety
  • 120 g mrkvy
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku (1/2 čl pesta z medvedieho cesnaku)
  • olej / maslo
  • koreniny – soľ, korenie na rizoto
  • syr na strúhanie

Ryžu premyjem a nechám odkvapkať.

Cuketu a mrkvu nastrúham nahrubo. Cibuľu a pretlačený cesnak orestujem na troche oleja. Pridám nastrúhanú mrkvu a cuketu. Ochutím koreninami a chvíľu spolu restujem.

Primiešam ryžu, poriadne spolu premiešam a podlejem vývarom alebo vodou.

Prikryjem pokrievkou a nechám dusiť. Priebežne premiešavam a v prípade potreby podlievam. Keď je ryža mäkká, ešte trochu podlejem, pridám zopár plátkov masla a premiešam.

Podávam s nastrúhaným syrom.

TIPY:

  • Ak máte mladú cuketu, nie je potrebné ju ani šúpať.
  • Zväčša používam guľatozrnnú ryžu. Občasne však aj basmati ryžu, tá je dokonca rýchlejšie pripravená.
Komentáre

0 komentárov k “Cuketové rizotoPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *