Zapekaný cukeťák

Ako na zapekaný cukeťák

Potrebujem:

  • 600 g cukety
  • 400 g zemiakov
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku / 1 čl pesta z medvedieho cesnaku
  • 4 väčšie vajíčka
  • 1 biely jogurt
  • 250 g syra (eidam alebo mozzarella)
  • olej / maslo
  • koreniny – drvená rasca, Nesoldík, oregano, bazalka, majoránka, soľ

Očistenú, ošúpanú cuketu a zemiaky nastrúham nahrubo. Z oboch vyžmýkam prebytočnú šťavu.

Na troche masla alebo oleja orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak do zlatista. Pridám k nastrúhanej cukete a zemiakom. Zmes ochutím koreninami a poriadne spolu premiešam.

Väčší plech (môj je 41 x 28 cm) vysteliem papierom na pečenie a rovnomerne navrstvím zmes. Vajíčka vyšľahám a primiešam k nim biely jogurt.

Vajíčkovú zmes rovnomerne polejem po strúhanej zmesi. Navrch posypem nastrúhaný syr.

Pečiem pri 200 stupňoch približne 30 az 35 minút do zlatista.

TIPY:

  • Pri zapekanom cukeťáku je lepšie použiť väčší plech, aby výsledný cukeťák nebol príliš hrubý. Ideálny je asi 2 cm vysoký. Lepšie sa prepečie a vajíčková zmes sa viac vpije.
  • Pre menšie deti už nesolím, samotný syr je slaný.
Komentáre

0 komentárov k “Zapekaný cukeťákPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *