Ako na zapekaný cukeťák
Potrebujem:
- 600 g cukety
- 400 g zemiakov
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku / 1 čl pesta z medvedieho cesnaku
- 4 väčšie vajíčka
- 1 biely jogurt
- 250 g syra (eidam alebo mozzarella)
- olej / maslo
- koreniny – drvená rasca, Nesoldík, oregano, bazalka, majoránka, soľ
Očistenú, ošúpanú cuketu a zemiaky nastrúham nahrubo. Z oboch vyžmýkam prebytočnú šťavu.
Na troche masla alebo oleja orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak do zlatista. Pridám k nastrúhanej cukete a zemiakom. Zmes ochutím koreninami a poriadne spolu premiešam.
Väčší plech (môj je 41 x 28 cm) vysteliem papierom na pečenie a rovnomerne navrstvím zmes. Vajíčka vyšľahám a primiešam k nim biely jogurt.
Vajíčkovú zmes rovnomerne polejem po strúhanej zmesi. Navrch posypem nastrúhaný syr.
Pečiem pri 200 stupňoch približne 30 az 35 minút do zlatista.
TIPY:
- Pri zapekanom cukeťáku je lepšie použiť väčší plech, aby výsledný cukeťák nebol príliš hrubý. Ideálny je asi 2 cm vysoký. Lepšie sa prepečie a vajíčková zmes sa viac vpije.
- Pre menšie deti už nesolím, samotný syr je slaný.
Komentáre
0 komentárov k “Zapekaný cukeťák”Pridajte vlastný →