Ako na rizoto s mletým mäsom
Potrebujem:
- 1 hrnček = 250 ml
- 400 g teľacieho mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 100 g mrkvy
- 1 fľaštička šúpaných paradajok
- 1 hrnček ryže
- 2 hrnčeky vody
- koreniny – Nesoldík, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, bazalka, soľ
- olej / maslo
Na väčšej panvici rozohrejem olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám mleté mäso, ktoré ochutím koreninami a restujem, pokiaľ pustí šťavu. Mäso sa snažím počas restovania vareškou porozdeľovať na menšie kúsky.
K mäsu pridám najemno nastrúhanú mrkvu a šúpané paradajky.
Ryžu prepláchnem a taktiež pridám k mäsu. Na začiatok zalejem 2 hrnčekmi vody, premiešam a zakryjem pokrievkou.
Dusím do zmäknutia ryže.
Rizoto priebežne premiešavam a v prípade potreby podlejem vodou. Na záver ochutím soľou a primiešam 2-3 plátky masla.
Podávam s nastrúhaným syrom.
TIPY:
- Každé rizoto najprv podlejem určitým množstvom vody, no počas dusenia je potrebné kontrolovať, či je ryža uvarená a či je ešte potrebné doliať vodu. Záleží od druhu ryže.
- Mleté mäso môžete použiť akékoľvek.
Komentáre
0 komentárov k “Rizoto s mletým mäsom”Pridajte vlastný →