Tento recept vznikol, keď som nevedela, čo robiť so zvyšnou madľovou a kokosovou drťou z výroby mlieka. Ak ste na tom podobne, nech sa páči, inšpirujte sa.
Ako na raffaello gule
Potrebujem:
- 14 pl drte z kokosového mlieka
- 5 pl drte z mandľového mlieka
- 3-4 čl medu
- 1/2 čl mletej vanilky
- pár kvapiek citrónovej šťavy (nemusí byť)
- polky ošúpaných mandlí
- strúhaný kokos na obaľovanie
- nastrúhaná biela čokoláda na obaľovanie
Kokosovú drť mixujem na vysokých otáčkach približne 10 minút, pokiaľ sa vytvorí maslovitá hmota. Je na to potrebný veľmi výkonný mixér. Môj to veľmi nezvládol, preto som pridala trochu kokosového mlieka a pol čl kokosového oleja, aby sa hmota viac spojila. Ku kokosovej hmote pridám mandľovú drť, med, citrón, mletú vanilku a tvarujem guľky. Do každej guľky zatlačím polovicu mandle. Strúhaný kokos a nastrúhanú bielu čokoládu zmiešam a v tejto zmesi obaľujem guľky. Výjde ich približne 22. Guľky skladujeme v chladničke.
TIPY:
- Mandle pred mixovaním na mlieko ošúpte, drť ostane biela a tým aj raffaello gule.
Komentáre
0 komentárov k “Raffaello gule”Pridajte vlastný →