Výborne sa hodia ako príloha ku prívarkom. My ich obľubujeme najmä s tekvicovým prívarkom, ale aj s dusenou zeleninou.
Ako na pšenové guľky
Na 10 guliek potrebujem:
- 100 g pšena
- 5 kopcovitých čl pomletých ovsených vločiek
Pšeno sparím vriacou vodou kvôli horkosti a následne varím 15 – 20 minút takmer do rozvarenia. Zvyšnú vodu scedím a pšeno nechám vychladiť (nemusí byť úplne chladné len s horúcim sa ťažko manipuluje). Do pšena pridám pomleté ovsené vločky a vymiešam trochu lepivú zmes. Zo zmesi tvarujem guľky.
Guľky varím v mierne bublajúcej vode, ešte 1 – 2 minúty po vyplávaní navrch. Podávam hneď ešte teplé.
TIPY:
- Guľky sa hodia taktiež k dusenej zelenine.
- Je vhodné ich variť v mierne bublajúcej vode. V silno vriacej vode by sa mohli rozpadnúť.
Komentáre
0 komentárov k “Pšenové guľky”Pridajte vlastný →