Pšenové guľky

Výborne sa hodia ako príloha ku prívarkom. My ich obľubujeme najmä s tekvicovým prívarkom, ale aj s dusenou zeleninou.

Ako na pšenové guľky

Na 10 guliek potrebujem:

  • 100 g pšena
  • 5 kopcovitých čl pomletých ovsených vločiek

Pšeno sparím vriacou vodou kvôli horkosti a následne varím 15 – 20 minút takmer do rozvarenia. Zvyšnú vodu scedím a pšeno nechám vychladiť (nemusí byť úplne chladné len s horúcim sa ťažko manipuluje). Do pšena pridám pomleté ovsené vločky a vymiešam trochu lepivú zmes. Zo zmesi tvarujem guľky.

Guľky varím v mierne bublajúcej vode, ešte 1 – 2 minúty po vyplávaní navrch. Podávam hneď ešte teplé.

TIPY:

  • Guľky sa hodia taktiež k dusenej zelenine.
  • Je vhodné ich variť v mierne bublajúcej vode. V silno vriacej vode by sa mohli rozpadnúť.
Komentáre

0 komentárov k “Pšenové guľkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *