Perkelto-paprikáš

Ako na perkelto-paprikáš

Na 3 porcie potrebujem:

  • 4-5 kúskov kuracích stehien (vrchných alebo spodných)
  • 170 g mrkvy
  • 120 g stonkového zeleru
  • 1 menšia cibuľa
  • koreniny – soľ, mletá červená paprika, Nesoldík, majoránka, drvená rasca
  • olej/maslo

Kuracie stehná osolím a potriem mletou červenou paprikou. Mrkvu nakrájam na krúžky a zeler na pásiky.

Nakrájanú cibuľu orestujem na hlbšej panvici na troche oleja. Pridám mrkvu a zeler. Ochutím Nesoldíkom, rascou a majoránkou a chvíľu restujem. Pridám stehná, ktoré orestujem z každej strany, pokiaľ zbelejú.

Takmer po vrch zalejem vodou (mäso nesmie samozrejme plávať) a dusím do zmäknutia mäsa, približne 45 minút. Priebežne sledujem množstvo šťavy, v prípadne potreby dolejem vodu.

Mäso vyberiem a zvyšok rozmixujem na hladkú omáčku, do ktorej pridám ešte trochu masla.

Podávam s obľúbenými cestovinami.

TIPY:

  • Namiesto kuracích stehien možno použiť aj kuracie prsia. Tie ponechajte vcelku a postupujte podľa postupu. Na záver ich porežte na menšie kúsky.
  • Namiesto stonkového zeleru vyskúšajte patizón. K vyššie uvedenej gramáži pridajte 300 g patizónu (namiesto 120 g stonkového zeleru).
Perkelto-paprikáš s patizónom

Komentáre

0 komentárov k “Perkelto-paprikášPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *