Ako na perkelto-paprikáš
Na 3 porcie potrebujem:
- 4-5 kúskov kuracích stehien (vrchných alebo spodných)
- 170 g mrkvy
- 120 g stonkového zeleru
- 1 menšia cibuľa
- koreniny – soľ, mletá červená paprika, Nesoldík, majoránka, drvená rasca
- olej/maslo
Kuracie stehná osolím a potriem mletou červenou paprikou. Mrkvu nakrájam na krúžky a zeler na pásiky.
Nakrájanú cibuľu orestujem na hlbšej panvici na troche oleja. Pridám mrkvu a zeler. Ochutím Nesoldíkom, rascou a majoránkou a chvíľu restujem. Pridám stehná, ktoré orestujem z každej strany, pokiaľ zbelejú.
Takmer po vrch zalejem vodou (mäso nesmie samozrejme plávať) a dusím do zmäknutia mäsa, približne 45 minút. Priebežne sledujem množstvo šťavy, v prípadne potreby dolejem vodu.
Mäso vyberiem a zvyšok rozmixujem na hladkú omáčku, do ktorej pridám ešte trochu masla.
Podávam s obľúbenými cestovinami.
TIPY:
- Namiesto kuracích stehien možno použiť aj kuracie prsia. Tie ponechajte vcelku a postupujte podľa postupu. Na záver ich porežte na menšie kúsky.
- Namiesto stonkového zeleru vyskúšajte patizón. K vyššie uvedenej gramáži pridajte 300 g patizónu (namiesto 120 g stonkového zeleru).
Komentáre
0 komentárov k “Perkelto-paprikáš”Pridajte vlastný →