Granadír

Vyskúšajte takú moju zdravšiu verziu klasického granadíru. Chuťovo ničím nezaostáva a kyslá uhorka nesmie samozrejme chýbať.

Ako na granadír

Na 2 porcie potrebujem:

  • 120 g fliačkov
  • 80 g mrkvy
  • 2 stonky stopkového zeleru (približne 50 g)
  • 200 g zemiakov
  • 1/2 menšej cibule
  • olej/maslo
  • koreniny – soľ, drvená rasca, červená paprika

Mrkvu nastrúham najemno, zeler nakrájam na úplne tenučké kúsky, zemiaky narežem na kocky. Cibuľu osmahnem na oleji a troche masla do zlatista. Postupne pridávam mrkvu, zeler, zemiaky a miešam. Ochutím trochou drvenej rasce a soli a približne 2 čl sladkej papriky. Podlejem vodou a dusím takmer do rozvarenia zemiakov. V prípade potreby priebežne podlievam.

Medzitým uvarím cestoviny. Keď sú zemiaky úplne mäkké (15-20 minút), mrkva a zeler sa takmer rozvaria, pridám uvarené fliačky a premiešam. Nechám spolu dusiť ešte 5 minút. Pozor, musí ostať dostatok šťavy, aby granadír nebol suchý. 

Podávam s petržlenovou vňaťou a kyslou uhorkou.

TIPY:

Komentáre

0 komentárov k “GranadírPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *