Ako na cuketové lode
Na 3 porcie potrebujem:
- 3 menšie mladé cukety
- 2 väčšie kúsky kuracích pŕs
- 10 lístkov medvedieho cesnaku
- 1 čl pesta z medvedieho cesnaku
- 125 g tvrdého syra
- 4 kopcovité čl smotany alebo jogurtu
- olej
- koreniny – soľ, kurkuma, mleté čierne korenie
Medvedí cesnak narežem na kúsky a chvíľu ho restujem na oleji. Pridám na menšie kocky narezané kuracie prsia. Ochutím soľou, kurkumou a štipkou čierneho korenia. Mäso restujem pokiaľ pustí šťavu, prikryjem ho a nechám dusiť.
Cukety rozrežem pozdĺž a lyžičkou vydlabem vnútro. Pesto z medvedieho cesnaku vymiešam s olejom a vydlabané cukety potriem. Poukladám ich na plech vystlaný papierom a pečiem 20 minút pri 180 stupňoch.
Medzitým časť dužiny z cukety porežem na drobné kúsky a pridám k mäsu.
Tvrdý syr nastrúham a vymiešam s jogurtom (smotanou).
Cukety vyberiem z rúry, naplním mäsom a navrch naukladám zmes syra a jogurtu. Pečiem ďalších 15-20 minút.
Dospelákom podávam s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou (viď TIPY).
TIPY:
- Ak nemáte medvedí cesnak, použite aj obyčajný.
- Ak nepridáte celú vydlabanú dužinu k mäsu, pridajte ju k zemiakom ako prílohu. Uvarte ju spolu so zemiakmi a popučte na kašu.
0 komentárov k “Cuketové lode”Pridajte vlastný →