Cuketové lode

Ako na cuketové lode

Na 3 porcie potrebujem:

  • 3 menšie mladé cukety
  • 2 väčšie kúsky kuracích pŕs
  • 10 lístkov medvedieho cesnaku
  • 1 čl pesta z medvedieho cesnaku
  • 125 g tvrdého syra
  • 4 kopcovité čl smotany alebo jogurtu
  • olej
  • koreniny – soľ, kurkuma, mleté čierne korenie

Medvedí cesnak narežem na kúsky a chvíľu ho restujem na oleji. Pridám na menšie kocky narezané kuracie prsia. Ochutím soľou, kurkumou a štipkou čierneho korenia. Mäso restujem pokiaľ pustí šťavu, prikryjem ho a nechám dusiť. 

Cukety rozrežem pozdĺž a lyžičkou vydlabem vnútro. Pesto z medvedieho cesnaku vymiešam s olejom a vydlabané cukety potriem. Poukladám ich na plech vystlaný papierom a pečiem 20 minút pri 180 stupňoch. 

Medzitým časť dužiny z cukety porežem na drobné kúsky a pridám k mäsu. 

Tvrdý syr nastrúham a vymiešam s jogurtom (smotanou).

Cukety vyberiem z rúry, naplním mäsom a navrch naukladám zmes syra a jogurtu. Pečiem ďalších 15-20 minút. 

Dospelákom podávam s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou (viď TIPY).

TIPY:

  • Ak nemáte medvedí cesnak, použite aj obyčajný.
  • Ak nepridáte celú vydlabanú dužinu k mäsu, pridajte ju k zemiakom ako prílohu. Uvarte ju spolu so zemiakmi a popučte na kašu.
Komentáre

0 komentárov k “Cuketové lodePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *