Ako na vyprážané pirohy
Potrebujem:
- 250 g hokkaido tekvice
- 250 g zemiakov
- 1 menšie vajíčko
- 250 g polohrubej špaldovej múky
- lekvár na plnku
- olej na vyprážanie
Očistenú hokkaido tekvicu a zemiaky porežem na kúsky a naparím. Naparenú zeleninu preložím do väčšej misy, popučím vidličkou a nechám úplne vychladiť.
Do popučenej zeleniny pridám vajíčko, postupne múku a rukou miesim cesto. Cesto je mierne lepivé.

Na dobre pomúčenej doske vyvaľkám cesto o hrúbke 3 – 4 mm. Cesto narežem na väčšie štvorce. Na každý štvorec dám lyžičku lekváru. Protiľahlé cípy spojím, prstami zlepím kraje a vytvorím piroh.
Pirohy vyprážam v rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Pozor, upražia sa veľmi rýchlo. Vypražené pirohy odmastím v servítke.
Podávam posypané práškovým cukrom.

TIPY:
- Múku možno použiť aj klasickú pšeničnú polohrubú. Množstvo múky je orientačné, záleží od vodnatosti zeleniny a veľkosti vajíčka.
- Zeleninu možno aj uvariť. Je potrebné ju nechať poriadne odkvapkať, aby sa zbavila prebytočnej vody.
Komentáre
0 komentárov k “Vyprážané pirohy”Pridajte vlastný →