Koreňová zelenina naložená v soli

Takto pripravenú zeleninu používam do polievok, do ktorých by som bežne koreňovú zeleninu použila. Je to jeden zo spôsobov ako spotrebovať úrodu a urobiť si zásoby do ďalšej sezóny.

Ako na koreňovú zeleninu naloženú v soli

Potrebujem:

  • 600 g mrkvy
  • 200 g zeleru
  • 200 g petržlenu
  • 250 g soli

Očistenú zeleninu nastrúham najemno. Premiešam ju so soľou.

Takto pripravenú zmes natlačím do menších fľaštičiek. Ja používam 370 ml od horčice. Z množstva zadaného v recepte výjdu 3 fľaštičky.

Fľaštičky poriadne uzavriem a skladujem na chladnejšom tmavšom mieste. Po otvorení skladujem v chladničke.

TIPY:

  • Pomer zeleniny si možno upraviť podľa vlastnej chuti. Základ je pomer 1 kg zeleniny a 250 g soli.
  • Do 2 l polievky pridávam 1 pl zmesi, možno aj trochu viac. Polievku už viac nesolím.
Komentáre

0 komentárov k “Koreňová zelenina naložená v soliPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *