Takto pripravenú zeleninu používam do polievok, do ktorých by som bežne koreňovú zeleninu použila. Je to jeden zo spôsobov ako spotrebovať úrodu a urobiť si zásoby do ďalšej sezóny.
Ako na koreňovú zeleninu naloženú v soli
Potrebujem:
- 600 g mrkvy
- 200 g zeleru
- 200 g petržlenu
- 250 g soli
Očistenú zeleninu nastrúham najemno. Premiešam ju so soľou.

Takto pripravenú zmes natlačím do menších fľaštičiek. Ja používam 370 ml od horčice. Z množstva zadaného v recepte výjdu 3 fľaštičky.
Fľaštičky poriadne uzavriem a skladujem na chladnejšom tmavšom mieste. Po otvorení skladujem v chladničke.
TIPY:
- Pomer zeleniny si možno upraviť podľa vlastnej chuti. Základ je pomer 1 kg zeleniny a 250 g soli.
- Do 2 l polievky pridávam 1 pl zmesi, možno aj trochu viac. Polievku už viac nesolím.
Komentáre
0 komentárov k “Koreňová zelenina naložená v soli”Pridajte vlastný →