Ako na šošovicové fašírky
Na 13-14 kúskov potrebujem:
- 440 g hokkaido alebo maslovej tekvice
- 120 g červenej šošovice
- 1/2 menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajíčko
- 5 pl kukuričnej strúhanky
- koreniny – drvená rasca, majoránka, oregano
- olej
Tekvicu očistím, narežem na kúsky a varím 10 minút. Medzitým prepláchnem červenú šošovicu, pridám k tekvici a varím ďalších 10-15 minút do zmäknutia. Uvarenú tekvicu a šošovicu scedím, nechám odkvapkať a trochu vychladnúť (nemusí úplne, len nesmie byť horúca).
Vychladenú tekvicu a šošovicu popučím vidličkou. Postupne pridávam nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, koreniny, vajíčko a na záver zahustím strúhankou.

Plech vysteliem papierom na pečenie. Lyžicou naberám zmes a tvorím kôpky.

Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 180 stupňoch 35-40 minút.
Podávam napríklad so zemiakovým prívarkom.

TIPY:
- Kukuričnú strúhanku možno nahradiť klasickou z pečiva. Množstvo je orientačné.
Komentáre
0 komentárov k “Šošovicové fašírky”Pridajte vlastný →