Šošovicové fašírky

Ako na šošovicové fašírky

Na 13-14 kúskov potrebujem:

  • 440 g hokkaido alebo maslovej tekvice
  • 120 g červenej šošovice
  • 1/2 menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajíčko
  • 5 pl kukuričnej strúhanky
  • koreniny – drvená rasca, majoránka, oregano
  • olej

Tekvicu očistím, narežem na kúsky a varím 10 minút. Medzitým prepláchnem červenú šošovicu, pridám k tekvici a varím ďalších 10-15 minút do zmäknutia. Uvarenú tekvicu a šošovicu scedím, nechám odkvapkať a trochu vychladnúť (nemusí úplne, len nesmie byť horúca).

Vychladenú tekvicu a šošovicu popučím vidličkou. Postupne pridávam nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, koreniny, vajíčko a na záver zahustím strúhankou.

Plech vysteliem papierom na pečenie. Lyžicou naberám zmes a tvorím kôpky.

Fašírky pokvapkám olejom a pečiem pri 180 stupňoch 35-40 minút.

Podávam napríklad so zemiakovým prívarkom.

TIPY:

  • Kukuričnú strúhanku možno nahradiť klasickou z pečiva. Množstvo je orientačné.
Komentáre

0 komentárov k “Šošovicové fašírkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *