Rezne v cestíčku s medvedím cesnakom

Ako na rezne v cestíčku s medvedím cesnakom

Potrebujem:

  • 3 kúsky kuracích pŕs
  • 6 menších vajíčok
  • 2 pl hladkej špaldovej múky
  • 2 pl strúhanky
  • 2 hrste listov medvedieho cesnaku
  • 2 čl oleja
  • koreniny – soľ, mleté čierne korenie, Nesoldík
  • hladká špaldová múka na obaľovanie

Kuracie prsia narežem na rezne, vyklepem a osolím a okorením. Očistené a osušené listy medvedieho cesnaku porežem na pásiky.

V mise vyšľahám metličkou vajíčka a postupne pridávam múku, strúhanku, Nesoldík a olej. Na záver primiešam medvedí cesnak.

Kuracie prsia obalím najprv v múke a tak v cestíčku. Obalené rezne ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem pri 200 stupňoch 30 – 35 minút.

TIPY:

  • Kuracie mäso možno nahradiť aj iným, ktoré sa hodí na rezne.
  • K vyšľahaným vajíčkam pridávam múku postupne a šľahám metličkou, aby sa nevytvorili hrudky.
  • Strúhanky pridám najprv menej a keď je cestíčko ešte riedke, primiešam ďalšiu.
  • Olej možno pridať buď do cestíčka alebo ním rezne pred pečením pokvapkať.
  • Rezne pečiem do zlatista. Pozor však aby sa nepresušili.
  • Rezne možno samozrejme aj vyprážať.
Komentáre

0 komentárov k “Rezne v cestíčku s medvedím cesnakomPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *