Ako na rezne v cestíčku s medvedím cesnakom
Potrebujem:
- 3 kúsky kuracích pŕs
- 6 menších vajíčok
- 2 pl hladkej špaldovej múky
- 2 pl strúhanky
- 2 hrste listov medvedieho cesnaku
- 2 čl oleja
- koreniny – soľ, mleté čierne korenie, Nesoldík
- hladká špaldová múka na obaľovanie
Kuracie prsia narežem na rezne, vyklepem a osolím a okorením. Očistené a osušené listy medvedieho cesnaku porežem na pásiky.
V mise vyšľahám metličkou vajíčka a postupne pridávam múku, strúhanku, Nesoldík a olej. Na záver primiešam medvedí cesnak.

Kuracie prsia obalím najprv v múke a tak v cestíčku. Obalené rezne ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem pri 200 stupňoch 30 – 35 minút.

TIPY:
- Kuracie mäso možno nahradiť aj iným, ktoré sa hodí na rezne.
- K vyšľahaným vajíčkam pridávam múku postupne a šľahám metličkou, aby sa nevytvorili hrudky.
- Strúhanky pridám najprv menej a keď je cestíčko ešte riedke, primiešam ďalšiu.
- Olej možno pridať buď do cestíčka alebo ním rezne pred pečením pokvapkať.
- Rezne pečiem do zlatista. Pozor však aby sa nepresušili.
- Rezne možno samozrejme aj vyprážať.

Komentáre
0 komentárov k “Rezne v cestíčku s medvedím cesnakom”Pridajte vlastný →