Pečený losos

Jednoduchý a rýchly recept na pečený filet z lososa, prípadne pstruha lososovitého (pozor ten má kostičky) alebo sumčeka afrického.

Ako na pečeného lososa

Potrebujem:

  • filety z lososa (mrazené alebo chladené)
  • kokosový olej
  • korenie na ryby
  • bylinkové maslo
  • citrón
  • soľ

Zapekaciu misku (používam zväčša sklenenú) potriem kokosovým olejom. Poukladám filety z lososa, ktoré tiež potriem olejom a posypem trochou korenia na ryby.

Filety pečiem pri 200 stupňoch 20 – 25 minút. Dĺžka pečenia záleží od veľkosti filetov, boky by mali byť do hnedasta.

Ešte horúce filety preložím na tanier. Na každý filet položím plátok bylinkového masla a nechám ho rozpustiť. Následne filet pokvapkám citrónovou šťavou a na záver posolím.

TIPY:

  • Synovi od mala pripravujem pstruha lososovitého, ktorého mäso sa vzhľadom podobá na lososa. Pozor, má však kostičky, ktoré vyberám pred prípravou, ale kontrolujem aj po upečení. Sumček africký je vzhľadom a konzistenciou iný, no je bez kostičiek, preto pre deti úplne bezpečný.
  • K pečenému lososovi obľubujeme pečené zemiaky. Zemiaky dajte piecť približne na 1 hodinu, následne pridajte na plech filety lososa a pečte ďalších 20 – 25 minút.
Komentáre

0 komentárov k “Pečený lososPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *