Moje TOP koreniny od Davídka

Kto je Davídek a prečo práve koreniny od davidkovokoreni.sk?

Približne pred 10 rokmi pán Davídek objavil dieru na trhu s koreninami. V tom čase bolo nepredstaviteľné nájsť koreniny bez soli a glutamanu. A tak Davídek ukázal svetu, že „vegetiť“ v kuchyni sa dá aj inak, zdravšie a kvalitnejšie. Odvtedy namiešal už 80 rôznych zmesi korenín a určite nekončí.

Ako som sa k Davídkovým koreninám dostala ja?

Nikdy som sa o varenia extra nezaujímala a jediné koreniny, ktoré som si všimla v mamkinej kuchyni (mala ich samozrejme viac) boli vegeta a soľ. Ja viem, že ma hanba nefacká.

Odkedy sa narodil syn a pomaly som musela riešiť prvé príkrmy, začala som sa o stravu (nielen detskú) viac zaujímať. Začala som si všímať zloženie a pôvod potravín a veru ostala som zhrozená, čo som doteraz kupovala. Samozrejme pre syna som chcela niečo lepšie. Keď prišiel rad aj na ochucovanie príkrmov (tak viac až po 1. roku), zrazu všetko obsahovalo soľ (taká vegeta jej má až 58%!!! ), glutaman sodný a kopec ďalších prídavných látok, ktoré tam absolútne nemusia byť.

Začala som googliť a natrafila som na Davídkovo korenie. Veľmi sa mi páčil ich slogan: „Nebuď vůl, neplať sůl.“ Na počudovanie som zistila, že sa dá kúpiť aj v Prešove (zoznam predajní nájdete tu), tak som si zbehla na zopár žufánkov (naberačka) a odvtedy je to láska.

Moje TOP 10

  1. Nesoldík

Nesoldík je zdravšia a kvalitnejšia verzia vegety. Do polievok a omáčok je totálna topka, u mňa ho nájdete naozaj v mnohých receptoch. Pozor odporúča sa 1 kávová lyžička na 4 litre napr. vývaru.

2. Korenie na ryby

Ryby mávame pomerne často. My s mužom obľubujeme pečeného lososa a syn sumčeka afrického či pstruha lososovitého. Na ideálnu chuť nepotrebujete naozaj veľa: korenie na ryby, bylinkové maslo, pokvapkať citrónom a hotovo.

3. Zemiačik

Čo sa hodí k pečenej rybe lepšie ako pečené zemiaky? A čo sa hodí na pečené zemiaky viac ako koreninová zmes Zemiačik? Nič.

4. Davídkovo pečené kura

Nemáte radi ryby? Nevadí, urobte si k pečeným zemiakom pečené kurča. A hodí sa nielen na kuracinu, no dodá šmrnc aj pečeným zemiakom.

5. Veggie mix

Veggie mix sa hodí na akúkoľvek zeleninu, či už pečenú, grilovanú ale aj dusenú. Pridávam ho aj do placiek. Avšak pozor, obsahuje aj štipľavé čiastočky (doteraz som neprišla na to čo to je), ktoré by mohli deťom vadiť.

Mám pre vás jeden jednoduchý videorecept, v ktorom som použila Davidkovo pečené kura, Veggie mix a Zemiačik:

6. Bravčové pečené

Ak obľubujete skôr bravčové mäso, táto zmes je naň priam ideálna. Či už sa chystáte na pečenú krkovičku, panenku alebo azda bravčové koleno.

7. Šťavnatá roštenka

Aj keď Davídek odporúča túto zmes skôr na hovädzie mäso, ja nedám dopustiť na kombináciu „šťavnatej roštenky“ a „bravčového pečeného“ na pečenú panenku obalenú v slanine.

8. Korenie na perníčky

Len čo som ovoňala túto zmes, zacítila som Vianoce. A čo ich viac môže pripomínať ako vôna pečených perníčkov? No nie je perník ako perník. Pozrite si recepty, v ktorých som korenie na perníčky použila ja.

9. Vianočný punč

A keď už spomíname Vianoce, ani sa nenazdáme a už tu budú zas. Urobte si pohodičku, s vyloženými nohami a pocmurkávajúc vianočný punč. Ja si ho veru doprajem aj tento rok.

10. Jednodruhové korenie

Neváhajte a nakuknite aj na rozmanitý výber jednodruhového korenia. Na jemnejšie mletú rascu som doteraz nikde nenarazila. A taktiež pozor! Červená paprika z bežného obchodu nie je červená paprika od Davídka.

Komentáre

0 komentárov k “Moje TOP koreniny od DavídkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *