Uhádnete, ktoré medovníky sú klasické a ktoré v zdravšej verzii?
Na prvý pohľad na nerozoznanie, chuťovo úžasné, mäkkučké, a predsa zdravšie.
Ako na medovníky
Potrebujem:
- 2 pl medu
- 1/2 čl sódy bikarbóny
- 190-200 g hladkej špaldovej múky
- 1 vajíčko
- 50 g masla
- 1 čl perníkového korenia
- 1 bielok na potretie
Med a sódu zmiešam v hrnčeku a odložím do chladničky na noc. Nasledujúci deň preosejem múku, pridám vajíčko, maslo, korenie a zmes medu a sódy. Vypracujem hladké cesto, ktoré nechám zachladiť v chladničke. Cesto vyvaľkám na 4 mm hrúbku, vykrajujem rôzne tvary a ukladám na plech vystlaný papierom. Potriem bielkom a pečiem pri 180 stupňoch do zlatista, 8-10 minút.
Z daného množstva výjde približne 1,5 plechu.
TIPY:
- Medovníky zdobím polevou z kokosového cukru.
- Medovníky sú vhodné od 1 roka po zavedení medu.
- Do cesta možno pridať aj 1 čl kakaa alebo Cacauca od Slowlandie, no je potrebné ubrať z množstva múky. V takom prípade pridávam max. 180 g.
- Prečítajte si článok s mojimi radami pri práci s (nielen) lineckým cestom https://www.ankapavluv.sk/tipy-a-triky-nielen-s-lineckym-cestom/
Komentáre

0 komentárov k “Medovníčky pre detičky”Pridajte vlastný →