Medovníčky pre detičky

Uhádnete, ktoré medovníky sú klasické a ktoré v zdravšej verzii? 
Na prvý pohľad na nerozoznanie, chuťovo úžasné, mäkkučké, a predsa zdravšie.

Ako na medovníky

Potrebujem:

  • 2 pl medu
  • 1/2 čl sódy bikarbóny
  • 190-200 g hladkej špaldovej múky
  • 1 vajíčko
  • 50 g masla
  • 1 čl perníkového korenia
  • 1 bielok na potretie

Med a sódu zmiešam v hrnčeku a odložím do chladničky na noc. Nasledujúci deň preosejem múku, pridám vajíčko, maslo, korenie a zmes medu a sódy. Vypracujem hladké cesto, ktoré nechám zachladiť v chladničke. Cesto vyvaľkám na 4 mm hrúbku, vykrajujem rôzne tvary a ukladám na plech vystlaný papierom. Potriem bielkom a pečiem pri 180 stupňoch do zlatista, 8-10 minút.

Z daného množstva výjde približne 1,5 plechu.

TIPY:

  • Medovníky zdobím polevou z kokosového cukru.
  • Medovníky sú vhodné od 1 roka po zavedení medu.
  • Do cesta možno pridať aj 1 čl kakaa alebo Cacauca od Slowlandie, no je potrebné ubrať z množstva múky. V takom prípade pridávam max. 180 g.
  • Prečítajte si článok s mojimi radami pri práci s (nielen) lineckým cestom https://www.ankapavluv.sk/tipy-a-triky-nielen-s-lineckym-cestom/
Komentáre

0 komentárov k “Medovníčky pre detičkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *