Ako na dukátové buchtičky
Potrebujem:
- 250 g hladkej špaldovej múky
- 250 g polohrubej špaldovej múky
- 3 dcl vlažného kokosového mlieka
- 1/2 kocky čerstvého droždia (20g)
- 1 pl kokosového cukru
- 1 menšia čl soli
- 1 vajíčko
- 100 ml kokosového oleja
- trocha kokosového oleja na vymastenie plechu a potretie buchtičiek
Do misy preosejem múku, po okrajoch ju osolím a v strede urobím jamku. Nasypem cukor, pomrvím droždie a zalejem časťou mlieka. Droždie nechám 10-15 minút nakvasiť. Prilejem zvyšné mlieko, pridám vajíčko, olej a vymiesim hladké cesto. Misu prikryjem utierkou a cesto nechám nakysnúť. Dĺžka kysnutia záleží od teploty, cesto musí zdvojnásobiť svoj objem.
Nakysnuté cesto prehnetiem na pomúčenej doske. Z cesta po častiach šúľam hrubšie šúľance (dlhé na šírku plechu), každý potriem olejom/maslom, aby sa nelepili. Šúľance popredeľujem na menšie kúsky, ideálne naolejovanou obracačkou a nechám ešte prikryté 20 minút nakysnúť. Pečiem pri 180 stupňoch 30-35 minút do zlatista. Po upečení vyklopím buchtičky z plechu a nechám chvíľu vychladnúť. Lepšie sa od seba oddeľujú ako za horúca.
Podávam preliate kakaovým pudingom.
TIPY:
- Možno použiť len hladkú múku, cesto však môže byť lepivejšie, preto je potrebné múky o trochu viac.
- Ak chcete robiť väčšiu dávku, napr. z 1 kg múky, pridajte do cesta iba 1 vajíčko.
- Buchtičky, ktoré nespotrebujete, nechajte vychladnúť, zabaľte do igelitového vrecka a skladujte v mrazničke. Pri najbližšom použití ich stačí len napariť a budú ako čerstvo upečené.
0 komentárov k “Kakaovo-kokosové dukátové buchtičky”Pridajte vlastný →