Kakaovo-kokosové dukátové buchtičky

Ako na dukátové buchtičky

Potrebujem:

  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g polohrubej špaldovej múky
  • 3 dcl vlažného kokosového mlieka
  • 1/2 kocky čerstvého droždia (20g)
  • 1 pl kokosového cukru
  • 1 menšia čl soli
  • 1 vajíčko 
  • 100 ml kokosového oleja
  • trocha kokosového oleja na vymastenie plechu a potretie buchtičiek

Do misy preosejem múku, po okrajoch ju osolím a v strede urobím jamku. Nasypem cukor, pomrvím droždie a zalejem časťou mlieka. Droždie nechám 10-15 minút nakvasiť. Prilejem zvyšné mlieko, pridám vajíčko, olej a vymiesim hladké cesto. Misu prikryjem utierkou a cesto nechám nakysnúť. Dĺžka kysnutia záleží od teploty, cesto musí zdvojnásobiť svoj objem.

Nakysnuté cesto prehnetiem na pomúčenej doske. Z cesta po častiach šúľam hrubšie šúľance (dlhé na šírku plechu), každý potriem olejom/maslom, aby sa nelepili. Šúľance popredeľujem na menšie kúsky, ideálne naolejovanou obracačkou a nechám ešte prikryté 20 minút nakysnúť. Pečiem pri 180 stupňoch 30-35 minút do zlatista. Po upečení vyklopím buchtičky z plechu a nechám chvíľu vychladnúť. Lepšie sa od seba oddeľujú ako za horúca.

Podávam preliate kakaovým pudingom.

TIPY:

  • Možno použiť len hladkú múku, cesto však môže byť lepivejšie, preto je potrebné múky o trochu viac.
  • Ak chcete robiť väčšiu dávku, napr. z 1 kg múky, pridajte do cesta iba 1 vajíčko.
  • Buchtičky, ktoré nespotrebujete, nechajte vychladnúť, zabaľte do igelitového vrecka a skladujte v mrazničke. Pri najbližšom použití ich stačí len napariť a budú ako čerstvo upečené.

Komentáre

0 komentárov k “Kakaovo-kokosové dukátové buchtičkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *