Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99

Warning: getimagesize(https://www.ankapavluv.sk/wp-content/plugins/custom-ratings/public/images/carrot.png): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo for www.ankapavluv.sk failed: Temporary failure in name resolution in /data/3/b/3b4713b5-7158-4bec-8639-0dfba28a4b65/ankapavluv.sk/web/wp-content/plugins/custom-ratings/public/class-custom-ratings-public.php on line 99
Kakaové slimáky - Anka Pavluv

Kakaové slimáky

Ako na kakaové slimáky

Na cesto potrebujem:

  • 125 g hladkej špaldovej múky
  • 40 ml vlažného mlieka
  • 1/5 kocky droždia (cca. 8-10 g)
  • 1/2 čl cukru
  • štipka soli
  • 1 pl kakaa
  • 1/2 vajíčka
  • 1 čl oleja
  • 3 čl bieleho jogurtu

Na plnku potrebujem:

  • 50 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 pl medu
  • 1/2 čl vanilky
  • 1-2 väčšie jahody

Múku preosejem, osolím a v strede urobím jamku. Do jamky nalejem vlažné mlieko, pridám cukor a pomrvím droždie. Nechám 10-15 minút nakvasiť. Postupne pridám jogurt, olej, kakao a vymiesim hladké cesto (ak by príliš lepilo, pridám ešte múku). Cesto prikryjem čistou utierkou a nechám nakysnúť, pokiaľ zdvojnásobí svoj objem.

Hotové cesto vyvaľkám do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske, natriem plnkou a posypem nadrobno nasekanými jahodami. Cesto zrolujem do rolády a narežem 2-3 cm kúsky (spolu výjde 10-11 kúskov).

Poukladám ich na plech vystlaný papierom, prikryjem čistou utierkou a nechám 20 minút nakysnúť. Pečiem pri 180 stupňoch 15-20 minút.

TIPY:

  • Jahody možno nahradiť aj malinami.
  • Kakaové slimáky odporúčam pre deti od 2 rokov kvôli tvarohu.
Komentáre

0 komentárov k “Kakaové slimákyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *