Nezvyknem variť klasické zemiakové halušky. Nemám nič proti, dokonca ich mám veľmi rada, no strúhanie zemiakov ma vždy odradí. Preto varievam radšej cuketové halušky.
Ako na cuketové halušky
Na 3 porcie potrebujem:
- 400 g cukety
- 1 menšie vajíčko
- 290 g polohrubej špaldovej múky
- maslo
- tvaroh/lučina
Cuketu nastrúham najemno (nežmýkam šťavu) a spolu s vajíčkom vymixujem na hladkú zmes (stačí aj premiešať, potom ostanú „strapaté“). Postupne pridávam múku.
Cesto musí pomaly padať z lyžice.
Halušky varím v jemne bublajúcej osolenej vode. Vhodím jednu halušku, keď sa nerozvarí, nahádžem aj zvyšok. Keď sa halušky vyplavia navrch, povarím ešte 2-3 minútky.
Podávam preliate rozpusteným maslom a lučinou alebo tvarohom.
TIPY:
- Množstvo múky je orientačné, záleží od vodnatosti cukety a veľkosti vajíčka. Polohrubú špaldovú múku je možné nahradiť aj kombináciou hladkej špaldovej múky a hrubej v pomere 1:1.
Komentáre
0 komentárov k “Cuketové halušky”Pridajte vlastný →