Syn si želal na meniny čokoládový koláč. Tak som sa mu snažila jeden vymyslieť a podaril sa teda vcelku dobre. Súdiac podľa rýchlosti ako bol zjedený.
Ako na čokoládový koláč
Potrebujem:
- 3 vajíčka
- 1 pl kokosového cukru
- 90 g rozpusteného masla
- 90 g hladkej špaldovej múky
- 2 pl kokosu (možno vynechať)
- 60 g nastrúhanej čokolády
- 1 pl kakaa
- 1 väčšia čl kypriaceho prášku
Na polevu potrebujem:
- 40 g horkej čokolády
- plátok cery
- hrsť posekaných mandlí
Žĺtky vymiešam s kokosovým cukrom do peny. Pridám rozpustené maslo (nesmie byť horúce) a poriadne premiešam. Múku zmiešam s kypriacim práškom, kokosom, kakaom a nastrúhanou čokoládou. Sypkú zmes primiešavam k riedkej.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, ktorý opatrne premiešam s cestom. Vznikne tuhšie cesto.
Formu na biskupský chlebík (27×15,5 cm) vysteliem papierom na pečenie a cesto rovnomerne uhladím.

Pečiem pri 180 stupňoch 20 minút.

Čokoládu s cerou roztopím vo vodnom kúpeli a koláč polejem. Ešte za horúca posypem posekanými mandľami.

TIPY:
- Vyskúšajte trochu obmenu tohto koláča:
Koláč pečiem na trochu väčšom plechu (29×26 cm) približne 15 minút a nechám vychladnúť.

Vykrajovačkou vykrajujem tvary (kruhy či srdiečka). Zlepím ich ľubovoľným džemom (my sme mali jahodový) a polejem čokoládou.

0 komentárov k “Čokoládový koláč”Pridajte vlastný →