Receptov na medovníky nájdete na internete mnoho. Tento môj je trochu iný. Moja mamka piekla medovníky podľa tohto receptu odjakživa. Vždy som na nich zbožňovala to, že sú okamžite mäkké a nie je potrebné čakať 2 týždne, kým budú jedlé.
Ako na medovníky
Potrebujem:
- 3 pl medu
- 1 čl sódy bikarbóny
- 1/2 kg hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 125 g masla
- 1 čl perníkového korenia
- 2 celé vajíčka
- bielok na potretie
Med zmiešam so sódou bikarbónou v hrnčeku a odložím na noc do chladničky.
Na druhý deň preosejem múku, práškový cukor, pridám maslo, zmes medu a sódy, vajíčka a korenie a vymiesim hladké cesto. Cesto dám ešte na chvíľu zachladiť do chladničky. Cesto po častiach vyvaľkám (zvyšok nechávam v chladničke) na hrúbku 4 mm a vykrajujem rôzne tvary. Ukladám na plech vystlaný papierom a potriem vyšľahaným bielkom. Pečiem pri 180 stupňoch do zlatista, približne 10 minút.
TIPY:
- Medovníky zdobím polevou z kokosového cukru.
- Prečítajte si článok s mojimi radami pri práci s (nielen) lineckým cestom https://www.ankapavluv.sk/tipy-a-triky-nielen-s-lineckym-cestom/

Komentáre
0 komentárov k “Medovníky”Pridajte vlastný →