Medovníky

Receptov na medovníky nájdete na internete mnoho. Tento môj je trochu iný. Moja mamka piekla medovníky podľa tohto receptu odjakživa. Vždy som na nich zbožňovala to, že sú okamžite mäkké a nie je potrebné čakať 2 týždne, kým budú jedlé.

Ako na medovníky

Potrebujem:

  •  3 pl medu
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 1/2 kg hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1 čl perníkového korenia
  • 2 celé vajíčka
  • bielok na potretie

Med zmiešam so sódou bikarbónou v hrnčeku a odložím na noc do chladničky. 
Na druhý deň preosejem múku, práškový cukor, pridám maslo, zmes medu a sódy, vajíčka a korenie a vymiesim hladké cesto. Cesto dám ešte na chvíľu zachladiť do chladničky. Cesto po častiach vyvaľkám (zvyšok nechávam v chladničke) na hrúbku 4 mm a vykrajujem rôzne tvary. Ukladám na plech vystlaný papierom a potriem vyšľahaným bielkom. Pečiem pri 180 stupňoch do zlatista, približne 10 minút.

TIPY:

Komentáre

0 komentárov k “MedovníkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *